Press "Enter" to skip to content

Lucas Torreira legt Mikel Arteta’s eisen uit aan Arsenal-spelers

Arsenaalster Lucas Torreira heeft de filosofie van manager Mikel Arteta geschetst…

Arsenaalbaas Mikel Arteta wil dat zijn spelers ‘brutaal zijn en risico’s nemen’, aldus Gunners middenvelder Lucas Torreira.

De Spanjaard nam in december de leiding over van interimbaas Freddie Ljungberg en heeft een veelbelovende start gemaakt.

Onder Arteta heeft Arsenal slechts één keer verloren, 2-1 aan Chelsea dankzij een laat dubbelsalvo van Jorginho en Tammy Abraham.

Echter, ze hebben nog steeds een manier om te gaan als ze willen Champions League voetbal veilig te stellen volgend seizoen, met de club op dit moment zat tien punten uit de top vier in de tiende.

Arsenaal zijn te wijten aan Burnley te bezoeken op zondag, met Sean Dyche’s mannen een van de vier partijen gezamenlijk op punten met hen, en Torreira heeft geopend op wat het is als het werken onder Arteta.

Hij vertelde Sky Sports: “Hij heeft duidelijk heel wat tijd doorgebracht met Guardiola, die een van de beste coaches ter wereld is, en ik denk dat hij in die tijd het beste wat hij kan van Guardiola zou hebben genomen.

“Hij wil dat we moedig zijn en risico’s nemen. Hij wil dat we voortdurend in beweging zijn gedurende de hele wedstrijd. Hij wil dat we op elk moment van de wedstrijd op zoek gaan naar die passeerlijnen.

“Hij is het soort coach dat wil dat we een optie bieden aan onze teamgenoten en wil dat we een offensief team zijn.”

Tienervooruitzicht Bukayo Saka heeft indruk gemaakt op het spelen in een onbekende linksachterrol onder Arteta en, na het scoren van een doelpunt en het bieden van een assist voor Eddie Nketiah in de FA Cup te winnen over Bournemouth, prees ook de invloed van de manager tot nu toe.

“Mikel probeert de filosofie en het Arsenaal terug te brengen en ik heb het gevoel dat we echt goed voetbal hebben gespeeld in de eerste helft.

“We speelden een paar goede stukjes voetbal en het doelpunt was duidelijk erg goed.”