Press "Enter" to skip to content

Hartverscheurend eerbetoon aan Britse soldaat, 20 jaar, dood aangetroffen in het bos.

Het lichaam van Lichte Dragoon Trooper Ben Healy van Provincie Durham werd ontdekt vorige maand dicht bij Peterlee nadat de politie aan een ver gebied dichtbij zijn huis werd geroepen.

Er is een jonge Britse soldaat betaald wiens lichaam vorige maand in het bos is gevonden.

Ben Healy, 20 jaar, van de Light Dragoons, werd dood aangetroffen in een bosrijk gebied in de buurt van zijn huis in Peterlee, County Durham, vroeg op 26 januari.

Zijn lichaam werd ontdekt toen de politie werd opgeroepen naar een lapje grond achter Olaman Walk in de stad.

Ben’s dood wordt niet als verdacht behandeld.

Sindsdien is onthuld dat hij een soldaat was en deel uitmaakte van het Light Dragoons cavalerieregiment in Catterick Garrison bij Richmond, North Yorkshire.

Zijn kameraden in de Light Dragoons hebben hem eer bewezen na het nieuws van de schokkende dood.

In een bericht op Facebook schreef het regiment: “Het is met grote droefheid dat we moeten aankondigen dat Trooper Ben Healy plotseling stierf in de vroege uren van zondagochtend 26 januari.

“Ons diepste medeleven gaat uit naar zijn ouders en familie in deze moeilijke tijd.

“Trooper Healy zal zeer gemist worden door alle leden van C Squadron en het Regiment.”

ChronicleLive meldde dat een aantal hommages ook op de social media pagina van de Light Dragoons is blijven staan.

Christopher Homewood schreef: “Zo triest om dit tragische nieuws te horen, mijn hart en gedachten gaan uit naar zijn vrienden, familie en wapenbroeders”.

Wayne Hughes zei: “RIP Ben, denkend aan zowel de regimentsfamilie als aan zijn persoonlijke vrienden en familie.”

Een ander commentaar, Don Cutler, voegde eraan toe: “Zeer triest, veel te jong! RIP. Gecondoleerd met Ben’s familie en vrienden.”

Soldaten in de Light Dragoons worden meestal gerekruteerd uit het noorden van Engeland, en hebben de bijnaam “England’s northern cavalry” verdiend.

In een verklaring, zei de Politie van Durham: “We kunnen bevestigen dat de politie de plotselinge dood van een 20-jarige man in een bosrijk gebied in de buurt van Olaman Walk, Peterlee rond 8 uur ‘s ochtends op zondag 26 januari heeft bijgewoond.

“De dood wordt behandeld als onverdacht.”

Voor vertrouwelijke steun bel de Samaritanen in het Verenigd Koninkrijk gratis op 116 123 of bezoek een lokale Samaritaanse vestiging.