Press "Enter" to skip to content

FIFA 20 Future Stars FUT release datum bevestigd voor volgende Ultimate teamspeler upgrades

FIFA 20 FUT spelers maken zich klaar, een ander Ultimate Team-evenement staat gepland om binnenkort te beginnen, met EA Sports die de terugkeer van Future Stars plaagt.

FIFA 20 FUT spelers hoeven niet lang te wachten op de start van een gloednieuw Ultimate Team-evenement, waarbij EA Sports al aan het plagen is na de release van hun Headliners evenement de afgelopen twee weken.

Het lijkt erop dat het Future Stars Ultimate Team evenement weer terug is.

Eerder deze week begon EA de terugkeer van Future Stars te plagen met deze niet zo cryptische tweet: “Future *** komt naar #FUT20 deze vrijdag. #FUTureStars”.

Dit werd natuurlijk opgevolgd door meer tweets die bevestigden dat het volledig op de neus was.

Dus om duidelijk te zijn: FIFA 20 Future Stars release date is vrijdag 31 januari. EA Sports heeft geen starttijd voor het evenement bevestigd. Nieuwe FUT evenementen beginnen meestal om 18.00 uur GMT.

Voor diegenen die niet weten wat dit evenement inhoudt, is het vrij eenvoudig. EA Sports gaat alle mystieke meg om de mogelijke toekomst van enkele van de helderste talenten te voorspellen.

De officiële beschrijving van het evenement van vorig jaar, lees:

“FUT Future Stars is onze definitieve lijst van breakout sterren voor 2019. Deze ploeg van wonderkinderen staat op het punt om door te breken in de hoofdstroom van het voetbal dit seizoen. In Future Stars knipperen we vooruit naar wat deze jongeren zouden kunnen worden als ze hun potentieel vervullen. Een ploeg van 21 Future Stars zal worden uitgebracht in pakketten, voor een beperkte tijd, met supercharged stats om hen te helpen concurreren met de FUT elite van vandaag.”

Dus dat is de kern. Het is een evenement om niet de beste spelers in het spel te benadrukken, maar eerder om een aantal van de statistieken te stimuleren voor spelers die mogelijk dat volgende grote ding kunnen worden.

Terugkijkend leek EA Sports ook een aantal van hun voorspellingen goed te krijgen.

Afgelopen jaren was de ploeg onder meer samengesteld uit Jadon Sancho, Trent Alexander-Arnold, Phil Foden en Dominic Calvert-Lewin, die dit jaar allemaal in omvang zijn gegroeid.

Buiten het Engelse team waren er de afgelopen jaren ook spelers als Vinicus Junio, De Ligt, Upamecano en Guendouzi, die de afgelopen 12 maanden wel degelijk zijn doorgestroomd. Sommigen, misschien wel meer dan anderen.

Het is een goede indicatie dat de spelers die EA Sports dit jaar kiest, de komende maanden een veel grotere bekendheid kunnen krijgen.

Verwacht dus dat Arsenal’s Gabriel Martinelli, Atletico Madrid’s Joao Felix en Borussia Dortmund’s Erling Braut Haaland deel uitmaken van de begeerde ploeg.

Tijdens de FIFA 19 Future Stars konden spelers op PS4, Xbox en PC ook stemmen op een andere speler die via een fanstem beschikbaar kwam. Onder deze spelers bevonden zich onder meer Aaron Wan-Bissaka, Allan Saint-Maximin, Reiss Nelson, Krzysztof Piatek en Brahim Diaz.

Tot slot waren er nog 6 Future Stars beschikbaar via SBC’s en Objectives. We kunnen ons voorstellen dat het FIFA 20 evenement simialr zal zijn, met inbegrip van een fan stemming en meer spelers beschikbaar via verrassende SGC’s en doelstellingen in de komende weken.

Lees verder voor een volledig overzicht van hoe het evenement vorig jaar in FIFA 19 werd gemanaged, wat volgens ons niet al te veel zal verschillen van de manier waarop het nieuwe FIFA 20 evenement zal uitpakken.

V : Wie komt in aanmerking om een FUT Future Star te worden?

A: De heetste, baanbrekende vooruitzichten die 23 of jonger zijn en een hoog potentieel hebben laten zien, maar nog geen gevestigde wereldsterren zijn geworden.

V: Hoe worden de waarderingen bepaald?

A: Geïnspireerd door de FIFA Database is de rating van elke FUT Future Stars gebaseerd op wat een speler zou kunnen worden als hij zijn hype waarmaakt en zijn potentieel in de toekomst waarmaakt.

Q; Waarom worden jonge spelers zoals Kylian Mbappe, Marcus Rashford of Gabriel Jesus niet opgenomen in het team?

A: Spelers zoals Marcus Rashford hebben zich al gevestigd op het wereldtoneel, terwijl spelers die deel uitmaken van Future Stars op het punt staan om wereldsterren te worden.

V: Hoe werkt de stemming van de Fan’s Future Star?

A: Iedereen die inlogt op FUT 19 tussen 18.00 uur UK zaterdag 19 januari en 18.00 uur UK maandag 21 januari krijgt een speciale Player Pick met 5 Future Stars genomineerden. De winnaar wordt op vrijdag 25 januari bekend gemaakt.

V: Kan ik de genomineerde spelers van de Fan’s Future Star uitproberen voordat ik ga stemmen?

A: Ja, iedereen die inlogt op FUT 19 op PlayStation 4, Xbox One en PC tussen 18 januari 18.00 uur Engelse tijd en maandag 21 januari 18.00 uur Engelse tijd krijgt 5 game-leningen van de 5 genomineerden, elk met hun geüpgrade rating, om te proberen voordat je gaat stemmen.