Press "Enter" to skip to content

F1-legende Michael Schumacher’s neef om Formule 3-debuut te maken in 2020

Michael Schumacher’s neef David zal opstaan om te racen in F3 – het kampioenschap dat vroeger door zijn neef Mick werd gewonnen – terwijl hij zijn reis naar de F1 voortzet.

Michael Schumacher’s neef David zal zijn reis naar de F1 voortzetten door dit jaar in de Formule 3 te racen.

De zoon van Michael’s broer Ralf, die zelf een succesvolle carrière heeft gehad bij BMW Williams waar hij zes race-overwinningen claimde, is ook de neef van Mick.

De opkomst van Mick is goed gedocumenteerd gezien zijn associatie met de zevenvoudig wereldkampioen en de Ferrari legende en hij heeft tests gedaan met de Scuderia en Alfa Romeo.

Maar David racet met het Tsjechische team Charouz Racing System dat hen vertegenwoordigd heeft in de FIA F3 World Cup in Macau, waar hij als 21e eindigde.

De 18-jarige Duitser maakte de stap naar de Formule 3 eerder dan verwacht vorig seizoen met Campos nadat hij de geblesseerde Alex Peroni had vervangen.

“Ik voel me echt gelukkig en dankbaar om de stap naar de FIA Formule 3 fulltime met Charouz te maken,” zei Schumacher.

“Ik reed twee evenementen aan het eind van vorig jaar en dat was een goede voorbereiding op het komende seizoen.

“Ik moet meer leren over de auto, en dat is waardevol, want we hebben niet veel oefenmogelijkheden tijdens de raceweekenden. Ik denk dat we dit seizoen een stap vooruit kunnen zetten en ik zal proberen zo hoog mogelijk te finishen”.

David heeft al laten zien dat hij het winnende Schumacher-gen heeft geproefd door de vice-kampioenstitel in het F4 UAE-kampioenschap van 2018 met drie overwinningen op te eisen.

Hij zal worden toegevoegd aan het Charouz Racing System door de ervaren Finse racer Niko Kari en de Braziliaanse rookie Igor Fraga.

De Formule 3 is onlangs gewonnen door zijn neef Mick, McLaren-coureur Lando Norris en Racing Point’s Lance Stroll.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator (gratis versie)