Press "Enter" to skip to content

De Stemster Natasha Stuart sterft op 43-jarige leeftijd na twee jaar kankerbestrijding…

Natasha Stuart was vorig jaar op ‘geestverwant’ Delta Goodrem’s team op The Voice Australia, maar heeft al eerder een 20-jarige carrière gehad.

De stem Australische zangeres Natasha Stuart is op 43-jarige leeftijd gestorven na een twee jaar durende strijd tegen kanker.

De Australische ster stierf omringd door haar familie in het St Vincent’s Hospital in Sydney, het is bevestigd.

Natasha werd vorig jaar beroemd nadat ze op de Australische versie van The Voice verscheen en samen met Delta Goodrem.

Ze haalde het tot de Top 48, maar werd geëlimineerd in de live finale na het uitvoeren van Rozalla song Everybody’s Free (To Feel Goodrem).

Natasha’s Voice Australia coach Delta ging ook door haar eigen kankergevecht, waarbij Natasha haar beschreef als een “geestverwant”.

Ze zei eerder: “Alles wat Delta tegen me zei, was zo diep verbonden met waar ik nu ben en wat ik doormaak, en wat ik weet dat ze heeft meegemaakt.”

Delta heeft zich sindsdien uitgesproken over de dood van Natasha en is naar Instagram gegaan voor een reeks ontroerende eerbetuigingen.

Naast een selectie van foto’s van hen samen, schreef ze: “De mooie ziel die Natasha Stuart heeft aangeraakt en geïnspireerd op het leven van iedereen die ze heeft ontmoet.

“Mijn hart breekt nu samen met de muziekgemeenschap, haar familie en vrienden.

“Rust in vrede muzikale vriend. Moge je bij de engelen zingen.”

Gastheer van The Voice Australia’s 2019 serie Sonia Kruger tweeted: “Zo triest om te horen dat onze vriendin Natasha Stuart vandaag haar gevecht met kanker heeft verloren.

“Een stralend licht waarvan de schoonheid, het talent en de passie gemist zullen worden. Gedachten zijn bij haar vrienden en familie.”

Natasha had ook succes weg van The Voice Australia.

Ze had met Tina Arena, Michael Bolton en Richard Clapton getoerd gedurende haar 20-jarige carrière.

Spreken voor haar dood aan 9Honey, Natasha zei: “Ik voelde dat het echt belangrijk was om mezelf daarbuiten te zetten, omdat ik geen vrouwen heb gezien die op mij lijken op de TV, die in behandeling zijn.

“Ik wilde er zeker van zijn dat jongere vrouwen weten dat je op jonge leeftijd borstkanker kunt krijgen.

“Ik wil bewijzen dat je nog steeds een zinvol leven kunt leiden door behandeling en dat het leven niet hoeft te stoppen.